DE INNOVATIEVE OPLOSSING VAN AUDI EN CLIMACT VOOR EEN DUURZAME MOBILITEIT

 

 

Context

Audi België, in samenwerking met Climact, biedt met de Audi e-tron modellen een geïntegreerde oplossing voor een topervaring van duurzame mobiliteit. Samen hebben we een oplossing ontwikkeld die eenvoudig, robuust en vooral lokaal is, zodat u als bestuurder kan deelnemen aan de energietransitie in België. We garanderen dat het gebruik van uw auto zal gedekt worden door 100% hernieuwbare energie geproduceerd in België; om het even wat u kiest:

  • Thuis opladen
  • In openbare plaatsen opladen
  • Gebruik van een thermische motor

 

Hoe werkt het?

Samen met de Audi e-tron modellen stelt Audi België de e-tron mobiliteitskaart voor, die wordt gelinkt aan de productie van een hoeveelheid hernieuwbare energie gelijk aan de energie nodig om 100.000 km te rijden. De Audi hybride rijdt zowel op elektriciteit als op brandstof; wij hebben berekend wat de auto gemiddeld nodig heeft om 100.000 km te rijden en hebben dit vertaald naar de hoeveelheid hernieuwbare energie nodig om uw mobiliteit te verzekeren. De e-tron mobiliteitskaart garandeert u dat wij voor u dus een gelijke hoeveelheid energie, geproduceerd met duurzame technologieën in België, gereserveerd hebben. Dit is de Garantie van Oorsprong (GO), afgeleverd door de Belgische regelgevende instanties voor elektriciteit.

 

Wat is een Garantie van Oorsprong?

De “Garantie van Oorsprong” is een elektronisch bewijsstuk waarmee men de afkomst van een hoeveelheid geproduceerde hernieuwbare energie kan bewijzen. Deze bewijsstukken worden enkel afgeleverd door de Belgische regelgevende instanties voor elektriciteit: CREGVregCWaPEBrugel.

Iedere producent van hernieuwbare energie in België, die is aangesloten op het net, moet zijn productie van duurzame energie aangeven om een overeenstemmende Garantie van Oorsprong te bekomen. Dit systeem garandeert dat voor alle, om het even waar verbruikte, hernieuwbare energie er een overeenkomstige hoeveelheid duurzame energie lokaal geproduceerd wordt!

Hetzelfde system wordt gebruikt door uw elektriciteitsleverancier als u voor uw huis een contract van hernieuwbare energie afsluit. De vraag naar een lokale garantie van oorsprong creëert een behoefte aan duurzame energieproductie.

Door een lokale garantie van oorsprong te gebruiken voor het energieverbruik van je nieuwe Audi e-tron, creëer je extra vraag naar duurzame energiecapaciteit in België en neem je deel aan de energietransitie van je land.

 

Meer info?

 

 

Neem contact op met Climact via info@climact.com als je nog vragen hebt.

Of ga naar de Audi e-tron website